UCA San Juan je družstevní podnik ležící v severozápadní Nikaragui v provincii Madriz. Družstvo zpracovává kávu z okolí měst San Juan del Río Coco a Telpaneca. UCA SJRC je svazem 8 družstev v regionu, která zastupují více než 370 malých výrobců. Družstvo se stará o marketingovou podporu, pomoc při pěstování, skladování, technickou pomoc a certifikaci káv. Díky tomu je družstvo ve světě více vidět, než kdyby farmy jednalo na vlastní pěst. Region a družstvo jsou pojmenovány po Rio Coco, velké řece,... Celý popis

Koupit za 979 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

UCA San Juan je družstevní podnik ležící v severozápadní Nikaragui v provincii Madriz. Družstvo zpracovává kávu z okolí měst San Juan del Río Coco a Telpaneca. UCA SJRC je svazem 8 družstev v regionu, která zastupují více než 370 malých výrobců. Družstvo se stará o marketingovou podporu, pomoc při pěstování, skladování, technickou pomoc a certifikaci káv. Díky tomu je družstvo ve světě více vidět, než kdyby farmy jednalo na vlastní pěst. Region a družstvo jsou pojmenovány po Rio Coco, velké řece, která oblastí protéká.

Velikost členů družstva se různí, ale v průměru mají farmy kolem 2,8 hektarů a často pěstují kromě kávy i jiné plodiny. Větší farmy mají vlastní mokrý mlýn pro zpracování kávy a pronajímají ho menším družstevníkům. Téměř celý rok si farmy vystačí s vlastní pracovní silou (zpravidla rodinou). V období sklizně si musí najmout další dělníky, protože správné načasování sklizně je velmi důležité pro výslednou chuť.

Na každé farmě velice dbají na kvalitu kávy a ručně vybírají defektní zrna, aby byla káva co nejkvalitnější a dostali za ni lépe zaplaceno. Vlhké klima v oblasti ztěžuje dobré sušení kávy. proto farmáři přinášejí svou sklizeň ještě mokrou dolů do města San Juan del Rio Coco, kde má družstvo vlastní zařízení na sušení a kontrolu kvality. Vyšší výkupní ceny motivují farmáře k tomu, aby dodali svou sklizeň bez jakýchkoli vad a se správným obsahem vlhkosti.

Země: Nicaragua
Umístění: San Juan del Río Coco, Madriz department
Kvalita: FW SHG EP
Farma: Unión de Cooperativas Agropecuarias San Juan del Rio Coco (UCA SJRC)
Odrůda: Bourbon, Catuaí, Caturra, Maragogype
Datum sklizně: prosinec 2022 - březen 2023
Nadmořská výška: 900 - 1300 m.n.m.
Zpracování: Fully Washed 

Doporučení na espresso:
Množství kávy: 10 g.
Teplota vody: 93°C.
Tlak: 9 bar.
Doba extrakce: 25-30 s.
Výsledný objem: 25-30 g.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Bota Coffee
Hmotnost 1000 g
Země původu Nikaragua
Odrůda Arabica
Metoda zpracování washed